Richtlijnen

Onze fok richtlijnen

Onze honden en bij dekkingen met Dino is ENKEL mogelijk bij goed gehuisveste honden, die genoeg beweging krijgen, geestelijk gestimuleerd worden en alle noodzakelijke medische zorg krijgen.

Wij fokken NIET met een teef die onder de 16 maanden is of na de leeftijd van 8 jaar. Ook zal elke teef maximaal 3 nesten in haar leven krijgen en zal er minimaal 14 maanden rust zijn tussen 2 nesten.

Wij fokken alleen met honden die daar geestelijk en fysiek aan toe zijn..

Wij zullen nooit honden of hun nakomelingen verkopen, verhandelen of verloten aan commerciële handelaars, dierenwinkels of aan de detailhandel.

Pups mogen het nest NIET verlaten voor de leeftijd van 10 weken.

Wij ontwormen alle pups elke 2 weken, ronde de 6 weken inenten en chippen alvorens zij het nest mogen verlaten.

Wij garanderen dat alle bij ons geboren pups, bij ons in huis grootgebracht worden en in een gezonde omgeving opgroeien waar zij fysiek, mentaal en sociaal genoeg gestimuleerd worden. Het socialiseren zal in huiselijke kring plaatsvinden en beginnen vanaf de eerste week.

Wij zullen onze pups alleen aan toekomstige eigenaren meegeven indien zij laten blijken de verantwoordelijkheid te kunnen dragen ten opzichte van de gezondheid en het welzijn van de hond.

Wij zullen alle pup kopers schriftelijke informatie meegeven met details over de noodzakelijke voeding, training en medische zorg meer informatie vind u ook op deze pagina en we zijn altijd bereikbaar voor vragen.

Wij garanderen aan alle pup kopers dat als de pup een erfelijk gezondheidsprobleem heeft, welke zich binnen 1 jaar na geboorte openbaart, wij hem of haar een nieuwe pup of hond zullen aanbieden, of gemaakte medische kosten zullen vergoeden, tot maximaal het betaalde aankoopbedrag.

Hoeveel kost een Aussiedoodle? prijzen liggen tussen de € 1500 en € 2000 euro. Het fokken van honden brengt veel kosten met zich mee en het opvoeden en verzorgen gaat veel tijd zitten.

Een verantwoorde fokker investeert tijd en energie in de socialisatie en
opvoeden van de pups. Tevens zijn er kosten voor het welzijn van de pups en honden. Denk hierbij o.a. aan inentingen dierenarts bezoeken en het creëren van een veilige omgeving.

En zoals bij veel andere zaken wordt ook de prijs van een pup ook bepaald
door vraag en aanbod.

Al zijn deze richtlijnen veelal wettelijk vast gelegd niet iedere fokker respecteert deze. koop geen hond waar u de afkomst niet van kan controleren!