Labradoodle

Labradoodle informatie:

Hoogte: cm (mannelijk), cm (vrouwelijk)
Gewicht: 30-40 Kg (mannelijk), 25/30 Kg (vrouwelijk)
Levensverwachting: 10-12 jaar
Groep: Sportief

Over de Labrador Retriever

De stevige, uitgebalanceerde Labrador Retriever kan, afhankelijk van het geslacht, van 21,5 tot 24,5 centimeter op de schouder staan en tussen de 55 en 80 kilo wegen. De dichte, harde vacht is verkrijgbaar in geel, zwart en een weelderige chocolade. Het hoofd is breed, de ogen glanzen van vriendelijkheid en de dikke, taps toelopende “otterstaart” lijkt voor altijd de aangeboren enthousiasme van het ras te signaleren.

Labs zijn beroemd vriendelijk. Het zijn gezellige huisgenoten die zich verbinden met het hele gezin en die goed omgaan met de honden van de buren en de mensen. Maar vergis zijn gemakkelijke persoonlijkheid niet voor lage energie: het Lab is een enthousiaste atleet die veel lichaamsbeweging vereist, zoals zwemmen en marathonspelen, om fysiek en mentaal fit te blijven.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop we Labradoodles kunnen rangschrikken.

F1 = 50% Golden Retriever en 50% Poodle. Dit is een kruising van Golden to Poodel; dit is de eerste generatie, wat resulteert in gezondere nakomelingen. Haartype kan glad zijn als een gouden, of golvend, curly of ruig of af en toe een pluizige look als een Ierse wolfshond (maar met een zachter gevoel), vachten kunnen van de pups uit het zelfde nest variƫren.

F1-B = 25% Golden Retriever en 75% Poodel (F1 Goldendoodle en Poedelkruis). Dit is Goldendoodle gefokt terug naar Poodel.

F2 = F1 Goldendoodle en F1 Goldendoodle-kruising. Met deze combinatie krijg je hetzelfde percentage Golden en Poodel mix als bij een F1 Goldendoodle.

F3 = F2 Goldendoodle en F2 Goldendoodle-kruising.

Multi-generation = F3 of hogere generatie Goldendoodle en F3 of hogere generatie Goldendoodle kruising.