Standaard Poedel

Standaard Konings Poedel:

Een zeer actieve, intelligente en een elegante verschijning, vierkant gebouwd, goed geproportioneerd, degelijk bewegend en zichzelf trots dragend. Juiste geknipt op een traditionele manier en zorgvuldig verzorgd, geeft de Poedel over hem een onderscheiden status van waardigheid, die eigen is aan hemzelf.

De standaard poedel is een hond van gemiddelde tot grote omvang.

Het heeft een lange, rechte snuit. De donkere, ovaalvormige ogen zijn iets ver uit elkaar geplaatst en zijn zwart of bruin. De oren hangen dicht bij het hoofd en zijn lang en plat. Zowel de voor- als achterpoten staan ​​in verhouding tot de grootte van de hond. De boven belijning is waterpas. De staart is gezet en hoog gedragen. Het is soms gekoppeld aan de helft van de lengte of minder om de hond meer in balans te laten lijken. De vacht is gekruld kleuren, waaronder zwart, blauw, zilver, grijs, crème, abrikoos, rood, wit, bruin of café-au-lait.

De standaard poedel is trots, sierlijk, nobel, goedmoedig, plezierig en opgewekt. Deze zeer intelligente hond is een van de meest train bare rassen. Sommige kunnen worden getraind om te jagen.

De standaard poedel heeft over het algemeen een lagere energie en vaak rustiger dan de kleinere soorten poedels. Hij is gevoelig voor de toon van je stem en zal niet luisteren als het voelt dat het sterker is dan zijn eigenaar, maar het zal ook niet goed reageren op strenge discipline.

Poedel eigenaren moeten rustig zijn, maar toch een lucht van natuurlijke autoriteit bezitten.

Het is niet het type hond om in een kennel te leven, omdat het graag met zijn baasjes en niet graag alleen is. Hij is over het algemeen vriendelijk tegenover vreemden, en is uitstekend met kinderen. De standaard poedel is goed met andere honden.

Zorg ervoor dat u de vaste, consistente en zelfverzekerde leider van deze hond bent, die dagelijkse wandelingen en speeltijd aanbiedt om ongewenste gedragsproblemen te voorkomen.

Hoogte: 60 cm (mannelijk), 50 cm (vrouwelijk)
Gewicht: 30-40 Kg (mannelijk), 25-30 Kg (vrouwelijk)
Levensverwachting: 10-12 jaar
Groep: Niet Sportief

Poedels hebben drie variëteiten: de standaard, middel en toy.

Alle drie de variëteiten hebben dezelfde bouw en verhoudingen. Op shows is de vacht geschoren om de contouren van het vierkant gebouwde, soepel gespierde lichaam te volgen.

Vergeet die oude stereotypen van Poedels als sissy honden. Poedels zijn enthousiaste, atletische en boosaardige slimme ‘echte honden’ met opmerkelijke veelzijdigheid. De standaard, met zijn grotere omvang en kracht, is de beste all-round atleet van het gezin, maar alle Poedels kunnen met groot succes worden opgeleid.

Het maakt niet uit welke maat Poodle (poedel) je hart heeft gestolen, hij zou het goed doen met een hoogwaardig hondenvoer, of het nu commercieel wordt gefabriceerd of thuis wordt bereid met de goedkeuring van je dierenarts.

Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden hebben last van overgewicht, dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Treats kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan overgewicht veroorzaken.

Dino Pino Konings poedel

Geschiedenis van de Poedel:

De Poedel is de nationale hond van Frankrijk en de Fransen zijn zeker dol op hun Poedels. Er is echter niet zo’n ras als de “Franse poedel.” In Frankrijk staan ​​Poedels bekend als de Caniche, oftewel “eendenhond”.

Ondanks de associatie van de Poedel met Frankrijk, is het ras ontstaan ​​als een eendenjager in Duitsland, waar het woord “pudelin” verwijst naar spatten in water. De standaard poedel begon zijn ontwikkeling als waterhond meer dan 400 jaar geleden. Met een frisse, gekrulde vacht als bescherming tegen de elementen, overtreffende trap zwemmend vermogen en off-the-charts intelligentie was de Poedel een magnifieke retriever. (De standaard is het enige ras geclassificeerd als een niet-sportieve hond die in aanmerking komt voor Retriever jachtproeven).

De flamboyante Poedel showjas diende een praktisch doel in de vroege jaren van het ras. Jagers wilden dat hun honden vrije uitloop in het water hadden, maar ze wilden ook vitale delen van de anatomie beschermen tegen de kou. Ze schoren de benen, nek en staart maar lieten de borst, heupen en beengewrichten bedekken.

De vele goede eigenschappen van de Poedel zorgden ervoor dat het van het meer naar de schoot van luxe kon gaan. Elegante poedels van de standaard- en miniatuurvariëteiten vinden de gunst onder de edelen van Frankrijk en, uiteindelijk in heel Europa. De opzichtige looks en train baarheid van het ras maakten het tot een natuurlijke entertainer en een uitstekende neus bracht de poedel extra werk als een truffeljager.