Bernedoodle

Bernedoodle pup

Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel, dan is Bernedoodle ongeëvenaard. Net als de grappige naam zijn ze een echte aanwinst voor kinderen en gezinnen.

Hun kleur kan van alles zijn, van puur zwart, zwart-wit, zwart-bruin of drie kleuren. De Bernedoodle is een halve mix van een raszuivere Bernese Mountain Doodle en een raszuivere poedel.

Het is mogelijk om een ​​Bernedoodle te hebben met meer of minder dan 50 procent van elk ouder ras in zijn afkomst als een Bernedoodle van de eerste generatie wordt gedekt door een Poedel of een Berner Sennenhond.

De Bernedoodle-hybride is ontwikkeld door Bernese Mountain Dogs en Poodles te fokken. De Berner Sennenhond is ontstaan ​​in Zwitserland, terwijl de poedel is ontstaan ​​in Duitsland en Frankrijk.

Uiterlijk van Bernedoodles

De Bernedoodle is er in drie maten omdat de poedelouder een kleine versie, miniatuurversie of standaardversie kan zijn.

Ze kunnen variëren van 12 tot 17 centimeter lang (Toy Bernedoodle) tot 18 tot 22 centimeter lang (Mini Bernedoodle) tot 23 tot 29 centimeter lang (standaard Bernedoodle) en hun gewicht kan variëren van 10 tot 90 kilo, afhankelijk van de maat Bernedoodle heb je.

Hoewel de kleine en miniatuurversies van de Bernedoodle energieker en eigenzinniger kunnen zijn, is het temperament van de Bernedoodle grotendeels speels en aanhankelijk.

Ze hebben een goede interactie met kinderen en houden er over het algemeen van om veel tijd door te brengen met hun menselijke families.

Omdat ze dicht bij hun menselijke families moeten zijn, zul je merken dat ze het niet goed doen als ze alleen worden gelaten voor langere tijd. Ze kunnen op hun hoede zijn voor vreemden, dus het is belangrijk om ze zo vroeg mogelijk in het leven te socialiseren.

Ze kunnen lange golvende vacht, gekrulde vacht of een normale vacht hebben. De golvende en gekrulde lagen hebben de neiging om slechts minimaal te werpen, maar de lange rechte haren zullen de neiging hebben meer te verliezen dan de andere.