Tara Clara

Tara Clara Australian Sheperd van Duitse Afkomst

Tara Clara Austalian Sheperd Herder (met stamboom).

Ze heeft een lief karakter, vol energie en speelt graag, kent goed de grenzen. Is altijd vrolijk en liefdevol opgewekt. Tara is afkomstig uit Duitsland.

Een vrolijke dame een australiaanse herder met stamboom.

Tara Clara geboren in 2018 is vrolijk, waaks en heeft een lief karakter, altijd speels.

Merle vacht met een schofthoogte hoogte van 50 cm, heeft een stamboom en van beide ouders is ook de stamboom aanwezig.

De Australian Shepherd Geschiedenis:

De Australian Shepherd is afstammeling van een lijn van Europa’s beste herders. De wereldtournee van de Aussie begon in Europa, in de buurt van de Pyreneeën.

Het was hier, in het grensgebied tussen Frankrijk en Spanje, waar de inheemse bevolking die bekend staat als de Basken hun eeuwenoude reputatie als herders van wereldklasse hebben opgebouwd.

Hun hoedende hond was de pyreneese herder, de stamvader van onze moderne Aussie.

Aan het begin van de negentiende eeuw begonnen de emigranten van Australië een duw in het enorme binnenland van het continent op zoek naar een rijke weidegrond voor veeteelt.

Uiteindelijk zeilden veel Basken, met hun trouwe herdershonden op sleeptouw, naar het oosten om hun geluk te beproeven op het maagdelijke Australische continent, een wijd open paradijs voor schapenherders.

Tijdens hun lange verblijf in Australië verfijnde de Baskische herdershond hun honden met verstandige kruisen met de Britse importen, Collies en Border Collies van Australië, waaronder hen.

Na het opbouwen van hun kuddes verlieten de onverschrokken Basken Australië voor groenere weiden – letterlijk – en zeilden naar Californië.

Californische veeboeren bewonderden de hoedende honden van de Basken en gingen ervan uit dat ze een Australisch ras waren – en dus de misleidende naam Australian Shepherd. Aussies, verder verfijnd en geperfectioneerd in Amerika.

Ze zijn sindsdien een iconisch onderdeel geweest van de cowboycultuur. Velen zijn nog steeds vrolijk aan het hoeden in het Amerikaanse Westen.

Anderen verdienen hun voer als rodeo artiesten, en weer anderen van dit uitbundig veelzijdige ras werken als therapiehonden, medicijndetectoren, hulphonden en zoek -en -reddingshonden.