Aussiedoodle

Aussiedoodle kruising

Een kruising is tussen de Austrailian Shepherd en een poedel. Aussiedoodles hebben sterke persoonlijkheden en zijn uiterst vriendelijk tegenover alle mensen en huisdieren, waardoor ze perfecte familiehonden zijn, maar vreselijke waakhonden.

De meeste eigenaren beweren dat Aussiedoodles de intelligentste honden zijn (wat wordt verwacht sinds Austrailian Shepherd en Poedelss twee zeer intelligente honden zijn) die voortdurend leren en ernaar streven hun eigenaars te plezieren. Aussiedoodles zijn grote familiehonden en zijn meer gelukkig hun tijd door te brengen met hun familie in plaats van buiten met andere dieren.

Ras geschiedenis aussiedoodles zijn hybride honden, wat betekent dat ze zijn gefokt uit twee verschillende soorten raszuivere honden. Hybride honden worden populair omdat je honden kunt fokken met gunstige eigenschappen van een of meer andere rassen.

Rasstandaard

Hoogte: Mini: 30cm| Normaal: 40cm | Groot: 50cm
Gewicht: Mini: 7 kg | Normaal: 14 kg | Groot: 20 kg
Kleur: Variaties van: Blauw, Rood Merles, Fawn, Zwart en Wit
Vacht: krullend, golvend of recht – de lengte kan lang of gemiddeld zijn.

Aussiedoodle temperament, ontstaan uit twee zeer intelligente honden, zijn Aussiedoodles extreem intelligent en vereisen dagelijks mentale stimulatie.

Zonder mentale stimulatie kunnen Aussiedoodles zich vervelen en zullen ze uitgebreide manieren vinden om zichzelf te vermaken (sommige kunnen destructief zijn voor je eigendom).

Aussiedoodles reageren beter op positieve versterking dan op sterke discipline. Het heeft de aanbeveling Aussiedoodles zo snel mogelijk wordt opgeleid, omdat hij gemakkelijk zichzelf slechte gewoonten kan aanleren.

Aussiedoodle Gezondheid
Aussiedoodles hebben een levensverwachting van 12-15 jaar. Omdat Aussiedoodles een hybride ras zijn, zijn gezondheidsproblemen op de lange termijn momenteel niet bekend. Over het algemeen zijn hybride honden gezonder dan rashonden, omdat kruising een heleboel negatieve gezondheidskenmerken corrigeert.

Verzorging en Opvoeding
Omdat Aussiedoodles een mix is, kunnen ze de vacht van Poedel gecombineerd met de Australian Shepherds erven. De meeste Aussiedoodles vereisen regelmatig trimmen, maar sommige vereisen veel verzorging en regelmatig knippen.

Aussiedoodles hebben veel energie en hebben veel lichaamsbeweging nodig. Een Aussiedoodle moet twee of meer keer per dag worden uitgelaten en vereist ook mentale stimulatie.

Vanwege hun energiebehoeften is het meestal gunstig om een ​​achtertuin te hebben om je Aussiedoodle te helpen van zijn of haar energie af te komen.

Dingen die alleen Aussiedoodle mensen begrijpen:

Wanneer een Aussiedoodle ziet, wordt je er direct verliefd op.
Ik heb dat van meerdere mensen vernomen. De Aussiedoodle, ook wel de Aussiepoo, Aussiepoodle of “Big Ball of Fluff” genoemd is een kruising tussen een Australische herder en een poedel. Volgroeide honden variëren in grootte van 15 tot 25 Kilo, afhankelijk van of ze een “Toy”, “Mini” of “Standaard cq konings poedel” zijn.
Ze zijn er met verschillende kleuren en patronen, maar de meest populaire is de merle.
Aussiedoodle zijn gezellige dieren. Ze zijn gefokt als gezelschanshonden, net als andere doodle honden.
Wel is het belangrijk om meer te weten over hun temperament en eigenaardigheden voordat je een Aussiedoodle aan je leven toevoegt.
Zoals veel huidige eigenaren kunnen bevestigen, zijn de top 10 dingen die u moet weten over deze snoezige honden:

 1. Ze delen graag (behalve wanneer ze dat even niet willen):
  Aussiedoodle zijn erg speels en willen je graag geschenken brengen.
  Het zijn echter ook grote plagers ze laten een mede hond een speeltje zien, maar rennen ermee weg.
  In feite is achtervolging een van hun favoriete spellen.
  Uiteindelijk geven ze het op, maar niet voordat ze een intens spel van touwtrekken van gemaakt hebben
 2. Aussies zijn springerig:Net als Poedels zijn ze springkastelen, vrolijk en vol plezier! Het is geen wonder dat ze meesters zijn bij de behendigheidstraining. Ze kunnen springen alsof er geen bot in hun lichaam zit en zullen onbevreesd uitwijken naar iedereen die op hun pad komt (natuurlijk allemaal om te spelen en aandacht te trekken).Als je besluit om ze behendigheid bij te brengen, moet je ze goed in de gaten houden, omdat ze leren om over hekken te springen.
 3. Ze willen hun familie te allen tijde in de buurt hebben:Ze zijn niet graag alleen en maken dus gemakkelijk vrienden en willen dat iedereen die ze ontmoeten direct deel uitmaakt van hun roedel.Het zijn loyale metgezellen die hun groep willen laten groeien, dus je kunt absoluut zeggen dat ze van mensen houden!
 4. Aussiedoodles hunkeren naar aandacht: Maar dat is niet zo erg, toch? Wat is tenslotte beter dan onvoorwaardelijke liefde? Soms jammeren ze, maar alleen zodat je weet dat ze er zijn en beschikbaar zijn voor kusjes en knuffels.
 5. Wees niet verbaasd als je wakker wordt met iemand die op je hoofd slaapt: Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, ze willen met je knuffelen. Als je een Aussiedoodle op bed toelaat, wees dan bereid om er een nachtelijke traditie van te maken. Zodra je ze uitnodigt, zullen ze een comfortabele plek op bed vinden.
 6. Ze werken graag (spelen): Beide Aussies en poedels zijn werkende rassen. Poedels zijn water retrievers en Australische herders zijn beroemde herders. Vanwege hun status als werkhond worden Aussiedoodles beschouwd als een zeer actief ras. Aussiepoos leven om te behagen en willen graag taken krijgen, dus voor deze actieve honden zijn truckjes net zo belangrijk als rondrennen om zowel lichaam als geest bezig te houden.
 7. Aussies lijken op knuffeldieren met hun volle zachte vacht. Poedels zijn hypoallergene honden, maar Australische herders hebben een zachte, dubbele vacht van haar. Hierdoor is het haar van de Aussiedoodle zacht. Ze verliezen er over het algemeen niet veel van. Ze kunnen op verschillende manieren worden verzorgd, afhankelijk van uw voorkeur. Hun vacht kan ruig en pluizig zijn (wat dagelijks borstelen en maandelijkse knippen vereist) of kort zijn met zachte krullen, wat prettig is voor de zomer. Het zijn geen veeleisende honden als het gaat om hun kapsels en het is wel leuk om een ​​hond te hebben die op een teddybeer lijkt.
 8. Pas op voor de doodle-infuus:  Wanneer Aussiedoodles water drinken, trekt het in de baard en druppelt op de vloer. Ze kunnen zich zo niet gemakkelijk voor je verbergen; volg gewoon het spoor van waterdruppels rond het huis. Een doodle baard is altijd schoon omdat hij altijd nat is! Je kunt ook de baard afknippen en een natte vloer voorkomen.
 9. Ze houden echt heel erg van zwemmen: Soms moet een hond afkoelen, of misschien willen ze graag pronken met hun Olympische vaardigheden? Hoe dan ook, een reis naar het strand en een duik in de oceaan is een goede ervaring voor u en uw pup. Als u niet in de buurt van het water woont, zal een slang of sprinkler het uitstekend doen. Aussiedoodles helpen graag met tuinieren door de slang vast te pakken en rond te schudden en soms steken ze zelfs hun gezicht en poten in hun waterbak. Het is misschien niet de beste manier om te zwemmen, maar ze zijn in ieder geval goed in improviseren.

10. Aussies zijn geweldige therapiehonden:
Ze hebben iets van inlevingsvermogen en weten wanneer u een zware dag heeft.
Daarom worden veel Aussiedoodles gebruikt als assistentie- en therapie-honden.
Ze zijn zacht voor alle mensen en dieren, ze weten dat u ze net zo hard nodig heeft als zij u nodig hebben.
En dat is het beste gevoel van de wereld.

Lees meer over therapie-aussiedoodle die regelmatig comfort bieden in ziekenhuizen.

Zoektermen: aussiedoodle, aussiedoodle kopen, aussiedoodle mini, aussiedoodle prijs, aussiedoodle bernedoodle, aussiedoodle gewicht, aussiedoodle wikipedia, aussiedoodle kenmerken ,irish doodle aussiedoodle.